IMG_9254 3 kopie.jpg
BOMB Squad collectie_Foto Shoot Nine_BOMB Squad_BSL18-0208-2.jpg
IMG_8574 kopie.jpg
IMG_0724 kopie.jpg
DSC_0157.jpg
Westergasfabriek-Outside.jpg
BSL18-0582.jpg
Ronald de Bont_BSL18-0112.jpg
BSL18-0468-2.jpg
IMG_9663.jpg
DSC_0134 2.jpg
IMG_9254 3 kopie.jpg

The barber event with passion for the profession


Kom jij op 7 en/of 8 april 2019 naar BarberSociety Live op het terrein van de Westergasfabriek? Hét event waar Barbers & Herenkappers elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. 

TICKETS

BATTLE

SCROLL DOWN

The barber event with passion for the profession


Kom jij op 7 en/of 8 april 2019 naar BarberSociety Live op het terrein van de Westergasfabriek? Hét event waar Barbers & Herenkappers elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. 

TICKETS

BATTLE

A passion for Barbering

1.png

BarberSociety Live, hét Barber event, biedt een mix van shows, seminars en productpresentaties van branche gerelateerde en lifestyle merken gericht op Barbers en Herenkappers. Deze vierde editie is wederom een tweedaags event op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

De eerste dag, zondag 7 april, is alleen voor barbers/herenkappers. De tweede dag, maandag 8 april, is het event toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van het barber/herenvak!

Dus ook dameskappers, klanten van barbershops, vrienden van barbers, studenten en leerlingen kappersschool, mensen uit de mode-industrie, etc. zijn van harte welkom!Aftermovie BSL 2018!

Check hier de foto’s van 2018!


Tweets


BarberSociety Facebook community

BarberSociety live is de 'live' belevenis van de online community BarberSociety op Facebook, een besloten social network voor Herenkappers&Barbershops. Met meer dan 2.500 barbers (nationaal en internationaal) worden daar iedere dag filmpjes, foto’s, product- en vakkennis en ervaringen gedeeld. Goeie manier om up-to-date te blijven en te zien wat de trends zijn in bijvoorbeeld New York of Milaan!

Ben je een Barber of Herenkapper en wil je lid worden van de Facebook community? Registreer je dan via onderstaande button, word je ook op de hoogte gehouden van BarberSociety Live 2019!


Marc van de Hare

IMG_8564.jpg

“ BarberSociety Live groeit en daar zijn wij heel bij mee! Naast barbers en herenkappers hebben alle geïnteresseerden ons prachtige herenvak kunnen beleven op de tweede dag die voor iedereen toegankelijk was. Daarnaast weet BarberSociety Live steeds meer internationale bezoekers te trekken. De toevoeging van de battles aan ons event hebben hieraan bijgedragen. Fantastisch en leerzaam om de culturele verschillen in kniptechnieken te zien! Er zijn zoveel positieve reacties en als je hoort dat velen dit als het beste barber event van Europa zien, dan maakt dat je ontzettend trots. Niet voor niets lopen er nu zo’n 50 barbers met een tattoo van ons logo rond! Wij kijken uit naar de vierde editie met weer een super goed informatief en inspirerend programma en veel gezelligheid!”

 

Initiatiefnemer en organisator van BarberSociety Live en BarberSociety. Eigenaar van Van de Hare Amsterdam Barbers, winnaar Barbershop Award 2015.


Wat vonden bezoekers van eerdere edities van BarberSociety Live?

BOMB Squad collectie_Foto Shoot Nine_BOMB Squad_BSL18-0208-2.jpg

Programma


Programma


BSL programma_zondag.jpg
BSL programma_maandag.jpg

Programma

Laat je onderdompelen in een festival sfeer met shows, seminars, demo’s en een interessant aanbod van de beste merken (ook lifestyle!), must haves en producten&tools voor in de barbershop! Een dag vol kennis en inspiratie, bruikbare tips en tricks & gezelligheid. Wissel ervaringen uit met collega’s uit binnen- en buitenland onder genot van een biertje of whiskey, goede happen en muziek!

Zowel op de eerste als de tweede dag hebben wij een super vette lineup van nationale en internationale barbers! Daarnaast vinden er 2 battles plaats: een BARBERSOCIETY BATTLE  op zondag en een BARBERSOCIETY YOUNG TALENT BATTLE in samenwerking met kappers- en barberscholen op maandag! Bezoek de Battle pagina voor meer informatie! Naast de shows op het hoofdpodium, kun je het volgende verwachten: 

Zondag 7 april (11.00-18.00 uur):

 • Scheer workshop Scapicchio Accademia

 • Profile profit Seminar van Chris Foster (UK)

 • BarberSociety Battle

 • De Barber Angels Brotherhood knippen minderbedeelden op het BSL terras voor de Zuiveringshal (12.30-17.00)

Maandag 8 April (10.00-17.00 uur):

 • Look & learn R.A.T pack art team

 • Look & learn 'blades, fades, hair tattoos & braids' from Barber B (UK) & Ramses Versluis (NL)

 • BarberSociety Young Talent Battle

Vul dit aan met alles wat Amsterdam te bieden heeft, en je hebt het perfecte Barber-Amsterdam weekendje weg!

Hou de Facebook BarberSociety Live pagina in de gaten voor updates.

BSL18-0709.jpg

Zie barber talenten van dichtbij aan het werk en vraag naar hun tips & tricks.

Doe mee aan de BarberSociety Battle en win vette geld- en productprijzen (en de eer natuurlijk)!


Line-Up

1922 by J.M. Keune  Met drie barber talenten en ambassadeurs van 1922 by J.M. Keune: Tom Chapman, James Lawson Beaumont (UK) en Ronald de Bont (NL)! De drie heren zijn zeer ervaren in het kappersvak en oefenen hun passie al vele jaren uit. De award winnende barber Tom Chapman is global barber director van Keune. Daarnaast is hij ook auteur, spreker, trainer en is hij oprichter van ‘the Lions Barber Collective’. Een wereldwijk netwerk van barbers die zich verenigd hebben om het bewustzijn voor de mentale gezondheid van mannen te vergroten en te ondersteunen.  Ronald de Bont is een Nederlandse educator en ambassadeur van 1922 by J.M. Keune en daarnaast eigenaar van een aantal (!) barbershops in Groningen. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het ontwikkelen van concepten, les geven en het trainen van barbers/kappers die zich verder willen ontwikkelen in het herenvak op het gebied van knippen en scheren.  James Beaumont is al 11 jaar werkzaam in de branche. Zijn passies liggen bij styling en kleuren maar zijn grote specialiteit ligt bij het barbervak. Hij werkt met Keune sinds 2011, waar hij lesgeeft, traint en presenteert. Wanneer hij niet voor Keune in de weer is, kun je hem vinden in een van zijn twee Devon salons. De Keune show was vorig jaar te gek! Dit jaar wordt minstens zo goed of zelfs beter! Ga deze ervaren handen aan het werk zien voor de geweldige mannen haarverzorgingslijn van 1922 by J.M. Keune.

1922 by J.M. Keune

Met drie barber talenten en ambassadeurs van 1922 by J.M. Keune: Tom Chapman, James Lawson Beaumont (UK) en Ronald de Bont (NL)! De drie heren zijn zeer ervaren in het kappersvak en oefenen hun passie al vele jaren uit.

De award winnende barber Tom Chapman is global barber director van Keune. Daarnaast is hij ook auteur, spreker, trainer en is hij oprichter van ‘the Lions Barber Collective’. Een wereldwijk netwerk van barbers die zich verenigd hebben om het bewustzijn voor de mentale gezondheid van mannen te vergroten en te ondersteunen.

Ronald de Bont is een Nederlandse educator en ambassadeur van 1922 by J.M. Keune en daarnaast eigenaar van een aantal (!) barbershops in Groningen. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het ontwikkelen van concepten, les geven en het trainen van barbers/kappers die zich verder willen ontwikkelen in het herenvak op het gebied van knippen en scheren.

James Beaumont is al 11 jaar werkzaam in de branche. Zijn passies liggen bij styling en kleuren maar zijn grote specialiteit ligt bij het barbervak. Hij werkt met Keune sinds 2011, waar hij lesgeeft, traint en presenteert. Wanneer hij niet voor Keune in de weer is, kun je hem vinden in een van zijn twee Devon salons.

De Keune show was vorig jaar te gek! Dit jaar wordt minstens zo goed of zelfs beter! Ga deze ervaren handen aan het werk zien voor de geweldige mannen haarverzorgingslijn van 1922 by J.M. Keune.

SPAGHETTI’S: COLLECTION & FASHION SHOW  Deze Italiaanse meesterbarbiers, Tonio en Woody, zijn op 7 én 8 april present op BarberSociety Live! Antonio Esposito en Emanuele Woody Esposito zijn de oprichters van het merk SPAGHETTI'S en de academie 'SPAGHETTI METHODO’.  Tonino is internationale educator en geeft regelmatig les in hun academie. Hij staat bekend om zijn innovatieve snijlijnen en organiseerde in 2018 het eerste Spaghetti’s festival barber in Rome!  Woody is educator bij Spaghetti’s Metodo en als technisch manager verantwoordelijk voor de knipvaardigheden en de professionele ontwikkeling van het personeel in de Spaghetti’s barbershop. Tijdens hun optreden op BSL staat hun 2019 collectie centraal gecombineerd met hun visie op mode. Wederom twee multi-talenten die jullie gaan zien op het podium dit jaar! Fantastico!

SPAGHETTI’S: COLLECTION & FASHION SHOW

Deze Italiaanse meesterbarbiers, Tonio en Woody, zijn op 7 én 8 april present op BarberSociety Live!

Antonio Esposito en Emanuele Woody Esposito zijn de oprichters van het merk SPAGHETTI'S en de academie 'SPAGHETTI METHODO’.

Tonino is internationale educator en geeft regelmatig les in hun academie. Hij staat bekend om zijn innovatieve snijlijnen en organiseerde in 2018 het eerste Spaghetti’s festival barber in Rome!

Woody is educator bij Spaghetti’s Metodo en als technisch manager verantwoordelijk voor de knipvaardigheden en de professionele ontwikkeling van het personeel in de Spaghetti’s barbershop.

Tijdens hun optreden op BSL staat hun 2019 collectie centraal gecombineerd met hun visie op mode. Wederom twee multi-talenten die jullie gaan zien op het podium dit jaar! Fantastico!

Barber B & Piranha Barber Academy - SHOW AND LOOK&LEARN  Hij zit al ruim 28 jaar in het kappersvak en hij heeft tijdens zijn carrière met vele grote invloedrijke merken gewerkt. Al vanaf het begin van zijn carrière, startte hij met zijn Piranha Barber Academie (P.B.A), een VTCT gekeurde instelling die dit jaar alweer zijn 25e jubileum viert op het gebied van barber educatie! We hebben het over Brian Swarray aka Barber B (Barber Piranha Hair). Wij verwelkomen Brian en zijn P.B.A. team op het podium met Each One Teach One. Een ware barber-ervaring die je niet wilt missen! Barber B en zijn P.B.A team zullen hun skills tonen op een unieke, leuke en dynamische manier! Zij introduceren een gloednieuw concept voor barber training als een vermakelijke belevenis waarbij sport, fitness, dans en humor niet geschuwd worden. Bereid je voor op deze surprise act! Je kunt Barber B en zijn team op zondag én maandag zien. PS: Op maandag zal Barber B met zijn team een look & learn seminar (NL/ENG) geven over 'blades, fades, hair tattoos and braids' samen met Ramses Re-Touch Versluis (NL).

Barber B & Piranha Barber Academy - SHOW AND LOOK&LEARN

Hij zit al ruim 28 jaar in het kappersvak en hij heeft tijdens zijn carrière met vele grote invloedrijke merken gewerkt.

Al vanaf het begin van zijn carrière, startte hij met zijn Piranha Barber Academie (P.B.A), een VTCT gekeurde instelling die dit jaar alweer zijn 25e jubileum viert op het gebied van barber educatie!

We hebben het over Brian Swarray aka Barber B (Barber Piranha Hair). Wij verwelkomen Brian en zijn P.B.A. team op het podium met Each One Teach One. Een ware barber-ervaring die je niet wilt missen! Barber B en zijn P.B.A team zullen hun skills tonen op een unieke, leuke en dynamische manier! Zij introduceren een gloednieuw concept voor barber training als een vermakelijke belevenis waarbij sport, fitness, dans en humor niet geschuwd worden.

Bereid je voor op deze surprise act! Je kunt Barber B en zijn team op zondag én maandag zien.

PS: Op maandag zal Barber B met zijn team een look & learn seminar (NL/ENG) geven over 'blades, fades, hair tattoos and braids' samen met Ramses Re-Touch Versluis (NL).

AHMA  Vanuit het Verre Oosten reizen onze vrienden vanuit Hong Kong naar Amsterdam voor het tweede jaar: The AHMA Asia Hair Masters Association (AHMA). Vorig jaar lieten ze jullie versteld staan van hun show, waar ze hun technieken op Aziatisch en Europees haar deelden en hun visie op het barber vak. We vinden het dan ook onwijs tof om dit jaar Zen Yip weer op het podium te zien. Hij is educator bij de AAMA (AHMA Pro Aesthetics & Management Academy) en zit al 15 jaar in de kapperswereld. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de barber cultuur en -technologie, gecombineerd met zijn ‘ZEN’ Technology heeft Zen Yip al verschillende series barber collecties gecreëerd. Zen Yip deelt het podium met More Yang uit en Jay Lee.  More Yang uit Taiwan heeft een eigen shop genaamd Brotherhood, was in 2018 de winnaar van de Taiwan barber battle en is zeer ervaren in het geven van shows!  Jay Lee komt uit Hong Kong en heeft zijn eigen shop: Eagles Barber Shop. Jay Lee doet vaak en graag mee aan verschillende battles en competities en dat resulteert in vele prijzen, waaronder de eerste prijs op Wahl 2018 Chinese Barber Master Competition. Deze awardwinnende talenten brengen de combinatie van Oost en West samen.

AHMA

Vanuit het Verre Oosten reizen onze vrienden vanuit Hong Kong naar Amsterdam voor het tweede jaar: The AHMA Asia Hair Masters Association (AHMA). Vorig jaar lieten ze jullie versteld staan van hun show, waar ze hun technieken op Aziatisch en Europees haar deelden en hun visie op het barber vak.

We vinden het dan ook onwijs tof om dit jaar Zen Yip weer op het podium te zien. Hij is educator bij de AAMA (AHMA Pro Aesthetics & Management Academy) en zit al 15 jaar in de kapperswereld. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de barber cultuur en -technologie, gecombineerd met zijn ‘ZEN’ Technology heeft Zen Yip al verschillende series barber collecties gecreëerd.

Zen Yip deelt het podium met More Yang uit en Jay Lee.

More Yang uit Taiwan heeft een eigen shop genaamd Brotherhood, was in 2018 de winnaar van de Taiwan barber battle en is zeer ervaren in het geven van shows!

Jay Lee komt uit Hong Kong en heeft zijn eigen shop: Eagles Barber Shop. Jay Lee doet vaak en graag mee aan verschillende battles en competities en dat resulteert in vele prijzen, waaronder de eerste prijs op Wahl 2018 Chinese Barber Master Competition.

Deze awardwinnende talenten brengen de combinatie van Oost en West samen.

R.A.T. PACK SHOW AND LOOK&LEARN  Het multi award winnende barber merk Rebel Rebel uit UK zijn present op BSL dit jaar met hun zeer getalenteerde team R.A.T. pack, waar zij hun skills presenteren op het podium op maandag 8 april. Het team bestaat uit Rafal Kwiatkowski, Matthew O'Rourke & Sammy Cameron onder leiding van Alan Findlay. Grijp de exclusieve kans om van heel dichtbij het team aan het werk te zien tijdens hun Look & Learn. Verbeter je eigen vaardigheden door te leren van de besten! De look & learn van R.A.T. Pack is anders dan je gewend bent. Je krijgt de bijzondere kans om te zien hoe het team hun modellen voor hun show later op de dag voorbereidt. Je zult getuige zijn van de creatieve processen die horen bij het voorbereiden van modellen voor een show. Leer van het denkproces van deze getalenteerde barber masters en boek de 2 uur durende look & learn van R.A.T. pack op maandagmorgen in de Look & Learn ruimte van de Zuiveringshal. Bekijk daarna hun show op het podium om hun de definitieve looks van de modellen te zien! Er zijn slechts 50 plekken beschikbaar, mis deze kans niet!

R.A.T. PACK SHOW AND LOOK&LEARN

Het multi award winnende barber merk Rebel Rebel uit UK zijn present op BSL dit jaar met hun zeer getalenteerde team R.A.T. pack, waar zij hun skills presenteren op het podium op maandag 8 april. Het team bestaat uit Rafal Kwiatkowski, Matthew O'Rourke & Sammy Cameron onder leiding van Alan Findlay.

Grijp de exclusieve kans om van heel dichtbij het team aan het werk te zien tijdens hun Look & Learn. Verbeter je eigen vaardigheden door te leren van de besten! De look & learn van R.A.T. Pack is anders dan je gewend bent. Je krijgt de bijzondere kans om te zien hoe het team hun modellen voor hun show later op de dag voorbereidt. Je zult getuige zijn van de creatieve processen die horen bij het voorbereiden van modellen voor een show. Leer van het denkproces van deze getalenteerde barber masters en boek de 2 uur durende look & learn van R.A.T. pack op maandagmorgen in de Look & Learn ruimte van de Zuiveringshal. Bekijk daarna hun show op het podium om hun de definitieve looks van de modellen te zien! Er zijn slechts 50 plekken beschikbaar, mis deze kans niet!

Barber Piranha Hair (UK) & Ramses Re-Touch Versluis (NL) presenteren: ' Blades, fades, hair tattoos & braids'.  Een unieke 'Blades, fades, hair tattoos & braids' Look & Learn. Een bijzondere samenwerking tussen deze 2 fade meesters! Bekijk hun geweldige werk in een 2 uur durende look & learn. De look & learn vindt op maandagmiddag plaats. Er zijn maar 50 (!) plaatsen beschikbaar.

Barber Piranha Hair (UK) & Ramses Re-Touch Versluis (NL) presenteren:

'Blades, fades, hair tattoos & braids'.

Een unieke 'Blades, fades, hair tattoos & braids' Look & Learn. Een bijzondere samenwerking tussen deze 2 fade meesters! Bekijk hun geweldige werk in een 2 uur durende look & learn.

De look & learn vindt op maandagmiddag plaats. Er zijn maar 50 (!) plaatsen beschikbaar.

NL.png
BSE_0092.JPG

Doe inspiratie op bij indrukwekkende shows van barber talenten uit binnen- en buitenland.

Look&Learn Matthew Fleetwood (Sid Sottung Academy) en Martin Fox (BOMB Squad)_IMG_0029 kopie.jpg

Vijzel je kennis op met een informatief programma van presentaties, seminars en workshops.

IMG_8288.jpg

Test de nieuwste producten, ontdek nieuwe merken.

Geniet van de festival sfeer!

 
 
Redken Brews  Als artists van Redken Brews zullen Boudewijn Jurriaans en Russell Zohan Seneviratne hun skills tonen op de Barber Society Live main stage!  Boudewijn – alias Barber Birdman – is international barber, educator en eigenaar van barbershop Amsterdam Dandy. Zijn traditionele stijl heeft Boudewijn mega veel followers op social media opgeleverd.  Russell – bekend van Headcase Barbers – is een moderne haarstylist en verkent als international men’s stylist en educator al jaren vernieuwende coupes die toch altijd mannelijk, stoer en authentiek blijven. De twee vrienden richtten RB Education op met als doel de klassieke barber en moderne haarstylist samen te brengen. Tijdens workshops tonen ze hoe je de producten uit de Redken Brews range optimaal hiervoor kunt gebruiken.

Redken Brews

Als artists van Redken Brews zullen Boudewijn Jurriaans en Russell Zohan Seneviratne hun skills tonen op de Barber Society Live main stage!

Boudewijn – alias Barber Birdman – is international barber, educator en eigenaar van barbershop Amsterdam Dandy. Zijn traditionele stijl heeft Boudewijn mega veel followers op social media opgeleverd.

Russell – bekend van Headcase Barbers – is een moderne haarstylist en verkent als international men’s stylist en educator al jaren vernieuwende coupes die toch altijd mannelijk, stoer en authentiek blijven.

De twee vrienden richtten RB Education op met als doel de klassieke barber en moderne haarstylist samen te brengen. Tijdens workshops tonen ze hoe je de producten uit de Redken Brews range optimaal hiervoor kunt gebruiken.

Leah Hayden Cassidy  Mocht je vorig jaar de BSL show van Hayden gemist hebben, is dit je kans om haar vaardigheden dit jaar te bekijken! Ze is een van de meest getalenteerde en populaire barbers van dit moment! Ze komt uit Dublin en is gevestigd in Londen maar Hayden reist de hele wereld over om haar kennis en knipkunsten te delen. Ze excelleert in het geven van educatie en het creëren van moderne, strakke en stijlvolle kapsels. Hayden staat beide dagen op het podium, zondag samen met Julius Cvesar! Wij kunnen niet wachten..

Leah Hayden Cassidy

Mocht je vorig jaar de BSL show van Hayden gemist hebben, is dit je kans om haar vaardigheden dit jaar te bekijken! Ze is een van de meest getalenteerde en populaire barbers van dit moment! Ze komt uit Dublin en is gevestigd in Londen maar Hayden reist de hele wereld over om haar kennis en knipkunsten te delen. Ze excelleert in het geven van educatie en het creëren van moderne, strakke en stijlvolle kapsels. Hayden staat beide dagen op het podium, zondag samen met Julius Cvesar! Wij kunnen niet wachten..

Julius Cvesa r Wij zijn er super trots op dat wij vanuit LA een van de toonaangevende krachten van de barber industrie naar Amsterdam kunnen halen: Julius Cvesar! Zijn diverse gewaagde haarstijlen zijn te zien op zijn alsmaar groeiende 95k instagram account @JuliusCaesar. Hij staat zondag samen met Leah Hayden Cassidy op het podium!

Julius Cvesar

Wij zijn er super trots op dat wij vanuit LA een van de toonaangevende krachten van de barber industrie naar Amsterdam kunnen halen: Julius Cvesar! Zijn diverse gewaagde haarstijlen zijn te zien op zijn alsmaar groeiende 95k instagram account @JuliusCaesar. Hij staat zondag samen met Leah Hayden Cassidy op het podium!

RUGER. Barber!  Hij staat bekend als een van de beste mannelijke kappers in de UK, Alan Beak . Hij heeft met zijn merk RUGER. Barber faam opgebouwd als een van de bekendste barbershops van de UK. Hij heeft meer dan 130.000 volgers op instagram en heeft internationale awards in de pocket. Hij heeft een passie voor doceren en is niet bang om te experimenten en risico's te nemen. Alan zal aanwezig zijn op zondag 7 april, samen met een groot talent van het Ruger Barber-team: Liam Twist!  Liam is een geweldige internationale educator en creative director en reist samen met Alan de wereld rond om educatie te geven. Wij kunnen niet wachten om deze geweldige artiesten live op het podium te zien!

RUGER. Barber!

Hij staat bekend als een van de beste mannelijke kappers in de UK, Alan Beak. Hij heeft met zijn merk RUGER. Barber faam opgebouwd als een van de bekendste barbershops van de UK. Hij heeft meer dan 130.000 volgers op instagram en heeft internationale awards in de pocket. Hij heeft een passie voor doceren en is niet bang om te experimenten en risico's te nemen.

Alan zal aanwezig zijn op zondag 7 april, samen met een groot talent van het Ruger Barber-team: Liam Twist!

Liam is een geweldige internationale educator en creative director en reist samen met Alan de wereld rond om educatie te geven.

Wij kunnen niet wachten om deze geweldige artiesten live op het podium te zien!

Chris Foster - MODERATOR & SEMINAR  De grappigste, meest energieke man die BSL telt en waar wij super enthousiast over zijn dat hij er dit jaar weer bij is!!: CHRIS FOSTER. Chris geeft op zondag een Profile Profit seminar. Een zeer educatief seminar waar Chris je leert je hoe je je kunt profileren. Daarnaast onthult hij specifieke strategieën die hem in staat stellen de wereld rond te reizen. Daarnaast is het fantastisch dat Chris beide dagen weer onze moderator is. Chris heeft vele talenten en we weten allemaal wat een bijzondere host hij is! Hij vermaakt het publiek elk jaar weer van het begin tot het eind, wij kunnen niet wachten!

Chris Foster - MODERATOR & SEMINAR

De grappigste, meest energieke man die BSL telt en waar wij super enthousiast over zijn dat hij er dit jaar weer bij is!!: CHRIS FOSTER.

Chris geeft op zondag een Profile Profit seminar. Een zeer educatief seminar waar Chris je leert je hoe je je kunt profileren. Daarnaast onthult hij specifieke strategieën die hem in staat stellen de wereld rond te reizen.

Daarnaast is het fantastisch dat Chris beide dagen weer onze moderator is. Chris heeft vele talenten en we weten allemaal wat een bijzondere host hij is! Hij vermaakt het publiek elk jaar weer van het begin tot het eind, wij kunnen niet wachten!

Scapicchio Accademia - SHOW(MAANDAG) & WORKSHOP (ZONDAG)  De Scapicchio Accademia is terug! De geliefde Italiaanse scheerlegendes zullen dit jaar hun authentieke, traditionele scheertechnieken met het ouderwetse klapmes demonstreren op het podium. Wist je al: Dat de Scapicchio’s een van de oudste barber families zijn! Al 5 generaties geven zij de kunst van het traditionele Italiaanse scheren door. Op maandag zullen zij hun unieke manier van scheren aan jullie tonen. Maar er is meer: zondagochtend leert Scapicchio jou persoonlijk in 2,5 uur de fijne kneepjes van het scheervak. Het is een eer dat zij dit willen verzorgen op BarberSociety Live. Let wel: er zijn maar 10(!) plekken beschikbaar voor dit seminar. Mis deze bijzondere kans niet!

Scapicchio Accademia - SHOW(MAANDAG) & WORKSHOP (ZONDAG)

De Scapicchio Accademia is terug! De geliefde Italiaanse scheerlegendes zullen dit jaar hun authentieke, traditionele scheertechnieken met het ouderwetse klapmes demonstreren op het podium. Wist je al: Dat de Scapicchio’s een van de oudste barber families zijn! Al 5 generaties geven zij de kunst van het traditionele Italiaanse scheren door. Op maandag zullen zij hun unieke manier van scheren aan jullie tonen.

Maar er is meer: zondagochtend leert Scapicchio jou persoonlijk in 2,5 uur de fijne kneepjes van het scheervak. Het is een eer dat zij dit willen verzorgen op BarberSociety Live. Let wel: er zijn maar 10(!) plekken beschikbaar voor dit seminar. Mis deze bijzondere kans niet!

Profile Profit Seminar CHRIS FOSTER (UK ) Multi award-winnende haarstylist Chris Foster leert je welke stappen je moet zetten om in de branche opgemerkt te worden. Daarnaast onthult hij specifieke strategieën die hem in staat stellen de wereld rond te reizen én voor een beroemde klantenkring te werken. Dit 1 uur durende seminar vindt plaats op zondagmiddag. Let op! Er zijn maar 60 (!) plekken beschikbaar.

Profile Profit Seminar CHRIS FOSTER (UK)

Multi award-winnende haarstylist Chris Foster leert je welke stappen je moet zetten om in de branche opgemerkt te worden. Daarnaast onthult hij specifieke strategieën die hem in staat stellen de wereld rond te reizen én voor een beroemde klantenkring te werken.

Dit 1 uur durende seminar vindt plaats op zondagmiddag. Let op! Er zijn maar 60 (!) plekken beschikbaar.


Barber Angels Brotherhood

Foto: Ulrich Klob

Foto: Ulrich Klob

Tijdens BarberSociety Live krijgen dak- en thuislozen en minderbedeelden een gratis knipbeurt door de vrijwilligersorganisatie ‘Barber Angels Brotherhood’. Dit gebeurt in een tent op het terras van BarberSociety Live tegenover Zuiveringshal West in het Westerpark (‘t Stenen Pleintje). Op zondagmiddag 7 april tussen 12.30 en 17.00 uur staan ca 19 Barber hiervoor klaar. Diverse hulporganisaties in Amsterdam hebben geholpen om dit bekendheid te geven onder hun doelgroep. Neem een kijkje in de Barber Angels Brotherhood tent en sluit je aan bij dit mooie initiatief!


IMG_8574 kopie.jpg

Battles - powered by 1922 by JM Keune


De ultieme barber uitdaging!

Ga voor een live publiek de strijd aan met anderen om je vaardigheden en creativiteit te bewijzen! 

 

Battles - powered by 1922 by JM Keune


De ultieme barber uitdaging!

Ga voor een live publiek de strijd aan met anderen om je vaardigheden en creativiteit te bewijzen! 

 

Resultaten BarberSociety Battle 2019:

 

De Battles

Wij organiseren 2 battles op BarberSociety Live:

1.     Zondag 7 april: BarberSociety Battle - Winner of the Year 2019!

Professionele barbers/herenkappers die eigenaar of werkzaam zijn bij een herenkapsalon/barbershop (nationaal en internationaal) mogen deelnemen aan de wedstrijd. Schrijf je in op deze pagina!

2.     Maandag 8 april: BarberSociety Young Talent Battle

Deze leerlingen wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met kappersopleidingen van Nederlandse scholen en barbiersopleidingen.

Zie voor meer informatie deze pagina

Prijzen

De deelnemer die opgeteld de meeste punten krijgt van de jury, wordt BarberSociety winner of the year 2019 en wint sowieso een geldbedrag van € 1.000,-!

Daar bovenop kan de overall winnaar nog meer geld winnen als hij ook winnaar wordt van een of meer categorieën. Want ook de winnaar per categorie wordt beloond met € 250,-!

En dat is nog niet alles. Want ook de sponsoren geven aantrekkelijke productpakketten weg met als resultaat een prijzenpot ter waarde van € 5.000,-!!

2.png

BARBERSOCIETY BATTLE - powered by 1922 by JM Keune

De ultieme barber uitdaging!

Maak kans op de titel: BarberSociety Winner of the Year 2019!

 • Laat je talent zien

 • Toon je vaardigheden

 • Vergelijk jezelf met je collega's

 • Deel je technieken

 • Win de eerste prijs!

Wat moet je doen?

De battle bestaat uit de volgende categorieën, voor elke categorie zorg je zelf voor een model:

1. Cleanest fade – 15 minuten

Wie maakt binnen 15 minuten de strakste fade? Let op: als je als eerste klaar bent, wil dat niet zeggen dat je gewonnen hebt.

2. Old School scissor cut – 45 minuten

Wie maakt het gaafste ‘old school’ kapsel met kam, schaar en mes? Je mag zelf kiezen met welke ‘old school cut’ je deelneemt (undercut, slick back, pompadour etc)

3. Freestyle – total look - 60 minuten

Wie maakt de creatiefste en meest originele freestyle haircut? Alles is geoorloofd, alle soorten technieken, baard, snor, scheren, styling, kleuren, etc. Het gaat om een total look. Maak indruk op de jury en het publiek!

Let op: Het is alleen mogelijk om deel te nemen aan de BarberSociety Battle, als je mee doet aan alle categorieën.


Foto’s 2018

Foto’s before & after


Jury BarberSociety Battle

7.png
3.png
6.png
2.png

Locatie

Zuiveringshal West, Westergasfabriek

Klik hier voor meer informatie over de locatie.De battles are powered by:

Schermafbeelding 2019-02-17 om 10.36.30.png
IMG_0724 kopie.jpg

BarberSociety Young Talent Battle


De ultieme barber uitdaging!

Ga voor een live publiek de strijd aan met anderen om je vaardigheden en creativiteit te bewijzen! 

 

BarberSociety Young Talent Battle


De ultieme barber uitdaging!

Ga voor een live publiek de strijd aan met anderen om je vaardigheden en creativiteit te bewijzen! 

 

Scholencompetitie | BarberSociety Young Talent Battle 2019 - powered by 1922 by JM Keune

Resultaten BarberSociety Young Talent Battle 2019:

Prijzenpakket scholencompetitie 2019:

3.png

De Battles zijn powered by:

Schermafbeelding 2019-02-17 om 10.36.30.png

Write here


Foto’s 2018


 

maandag 8 april 2019

Deze leerlingen wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met kappersopleidingen van Nederlandse scholen en barbiersopleidingen. De leeftijdsgrens voor deelnemers is maximaal 25 jaar.

De Young Talent battle bestaat traditiegetrouw uit onderstaande twee categorieën. De leerlingen zijn verplicht aan beide categorieën deel te nemen en dienen zelf voor een model te zorgen:

 1. Old School scissor cut – 60 minuten

  Wie maakt het gaafste ‘old school’ kapsel met kam, schaar en mes? De leerling mag zelf kiezen met welke ‘old school cut’ hij/zij deelneemt (undercut, slick back, pompadour etc)

 2. Freestyle – total look - 60 minuten

Wie maakt de creatiefste en meest originele freestyle haircut? Alles is geoorloofd, alle soorten technieken, baard, snor, scheren, styling, kleuren, etc. Het gaat om een total look. Maak indruk op de jury en het publiek!

Voor meer informatie of school deelname, neem contact op met Miranda Vlas: info@barbersocietylive.nl


Juryleden:

2.png
4.png
5.png
1.png
Westergasfabriek-Outside.jpg

Locatie & Hotels


Locatie & Hotels


Wanneer

Zondag 7 april 2019

11.00-18.00 uur

Alleen voor Barbers/Herenkappers

Maandag 8 april 2019

10.00-17.00 uur

Voor iedereen toegankelijk.

Dus ook dameskappers, klanten van barbershops, vrienden van barbers, mensen uit de mode-industrie etc.


Hotel deal!

Wil je in Amsterdam overnachten rond BarberSociety Live? Profiteer dan van de speciale BSL deal bij het nieuwe Conscious Hotel Westerpark gelegen op het terrein van de Westergasfabriek, in het weekend van 7 april. Met code BSL19 krijg je 15% korting op de standaard kamerprijs bij (een) overnachting(en) van donderdag 4 april t/m dinsdag 9 april 2019.

Let op:

 • Indien je de kortingscode gebruikt, is kosteloos wijzigen of annuleren niet mogelijk.

 • Deze speciale prijs geldt alleen voor deelnemers en bezoekers van BarberSociety Live.

 • De korting geldt van donderdag 4 april t/m maandag 8 april 2019.

Boek jouw reservering via deze link en vul de promocode BSL19 in. Boek tijdig gezien de grote vraag naar deze data.

Het Conscious Hotel ligt in het Westerpark, dus je loopt zo naar de Zuiveringshal. Lekker handig! Bij het hotel kun je ook een fiets huren, dit kun je bij het reserveren van een kamer gelijk aanvragen.

Andere hoteltips

Drie hotels die dicht in de buurt liggen van het Westerpark en wij kunnen aanraden zijn:

Hotel de Hallen

(Neem tram 3 (richting Zoutkeetsgracht) en stap uit bij halte Haarlemmerplein. Het is dan nog een kleine tien minuten lopen naar het terrein van de Westergasfabriek). 

Grand Hotel Downtown

Wat verder weg, maar leuk:

Lloyd hotel

Nog meer tips vind je hier: 

I amsterdam

Westergasfabriek

Zuiveringshal West, Westergasfabriek

Pazzanistraat 37, Amsterdam. 

Klik hier voor de routebeschrijving en parkeermogelijkheden.

 

Mini Clubman & Countryman Shuttle Service

Kom je met de auto naar BarberSociety Live? Parkeer dan in Q-parking Westergasfabriek. De MINI shuttle service brengt jou dan in stijl van de parkeergarage naar Zuiveringshal West met een MINI Clubman of MINI Countryman. Gedurende het gehele event rijdt de MINI Shuttle service op en neer tussen Q-parking Westergasfabriek en Zuiveringshal West. Kun je meteen het ruime interieur van deze MINI’s ervaren.

MINI Countryman - Dutch Made - Locatie - voorkant - 001-min.jpg

Zuiveringshal West, Westergasfabriek

Zuiveringshal West, Westergasfabriek


BSL18-0582.jpg

Deelnemen


Deelnemen


Deelnemen aan BarberSociety Live?

BarberSociety Live streeft naar een goede mix van midden tot high-end barbergelateerde merken/producten en een aantal lifestyle merken die passen bij het mannelijke karakter van dit event. Kwaliteit, innovatie, uniciteit en relevantie zijn kernwaarden op basis waarvan de selectie wordt gemaakt.   

Meer weten?

Voor meer informatie over deelname, neem contact op met: 
Miranda Vlas: 06 54 212 432 of Marc van de Hare: 06 24 204 231, info@barbersocietylive.nl
 

Ronald de Bont_BSL18-0112.jpg

Sponsoren


Sponsoren


1922 by J.M. Keune

In 1922 maakte Jan Keune, een jonge apotheker, zijn ambitie waar en legde hij de basis voor zijn haarmerk. Als eerbetoon aan de oprichter van het familiebedrijf hebben zijn zoons en kleinzoons zijn pionierswerk gebotteld in een zorgvuldige samengestelde lijn mannenproducten: 1922 by J.M. Keune.

 

 

Red Deer – Wild precision for the creators of men

Wij zijn thuis in de barbershop, producent van werktools die zowel robuust als nauwkeuring zijn. Tools vervaardigd volgens traditie: duurzaam, zoals in de goede oude tijd, herontwikkeld met behulp van de modernste technologie.

 

Lagunitas: real craftsmanship beer, for real barbers!

In 1993 is Tony Magee begonnen met het brouwen van bier in zijn keuken in Californië. Inmiddels is de Lagunitas Brewing Company de snelst groeiende craft brouwerij in de VS en worden de bieren over de hele wereld gedronken. Naast een beroemde brouwerij, is Lagunitas om nog een andere reden bekend: de gevatte teksten en afbeeldingen op de labels van de bieren zijn uniek en worden door bierliefhebbers erg gewaardeerd.

 

De Kapper

Vakinformatie voor de totale kappersbranche. Vaktijdschrift De Kapper verschijnt zes keer per jaar. Belangrijke redactionele thema’s zijn haarcosmetica, trendcollecties, saloninrichting, salonmanagement, kappersbenodigdheden, apparatuur, hairextensions, educatie, automatisering, (inter)nationale vakbeurzen en evenementen.

IMG_9663.jpg

Pers


Pers


Accreditatie

Journalisten en andere media-professionals kunnen voorafgaand aan BarberSociety Live een toegangsbewijs aanvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar:

Miranda Vlas
info@barbersocietylive.nl
06 54 212 432

Persbadges worden niet opgestuurd, maar liggen klaar bij de entree. 


Persmateriaal

Voor beeld in hoge resolutie of meer informatie over het event kan contact opgenomen worden met
Miranda Vlas: info@barbersocietylive.nl, 06 54 212 432.


Een greep uit de print publicaties 2018
DSC_0134 2.jpg

Contact


Contact


Contact

Voor meer informatie over BarberSociety Live, neem contact op met:

Miranda Vlas: 06 54 212 432, info@barbersocietylive.nl
of

Marc van de Hare: 06 24 204 231, info@barbersocietylive.nl

 

 

 
Organisatie

BarberSociety Live wordt georganiseerd door Team BarberSociety en is een initiatief van Marc van de Hare. Marc van de Hare is oprichter van de besloten Facebook community BarberSociety en heeft als derde generatie Van de Hare-kappers een Barbershop in Amsterdam, Van de Hare Amsterdam Barbers.