BSL_sfeer_6.png
BSL_sfeer_3.png
BSL_sfeer_1.png
Westergasfabriek-Outside.jpg
BSL_sfeer_4.png
BSL_sfeer_4.png
BSL_sfeer_5.png
BSL_sfeer_2.png
BSL_sfeer_5.png
BSL_sfeer_6.png

The barber event with passion for the profession


Kom jij op 25 juni 2017 naar BarberSociety Live op het terrein van de Westergasfabriek? Hét vakevent waar Barbers & Herenkappers elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. 

SCROLL DOWN

The barber event with passion for the profession


Kom jij op 25 juni 2017 naar BarberSociety Live op het terrein van de Westergasfabriek? Hét vakevent waar Barbers & Herenkappers elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. 

A passion for Barbering

BarberSociety Live 2017, hét ‘Barbers only’ event, biedt een mix van shows, seminars en productpresentaties van branche gerelateerde en lifestyle merken gericht op Barbers. Deze tweede editie vindt plaats op zondag 25 juni 2017 op het terrein van de Westergasfabriek. In een groter gebouw dan BSL16, dus meer te zien en te beleven. Een niet te missen happening voor Barbers! Wat vonden bezoekers van de eerste editie?


Tweets


Instagram


Hoogtepunten 2016

Wil je gevoel krijgen bij de 2017-editie? Bekijk dan de foto's of de aftermovie van BarberSociety Live 2016!

Yes, the BarberSociety Live Aftermovie! A BIG thank you to our exhibitors and visitors. Hope you all enjoyed the first edition of BarberSociety Live as much as one of our visitors in the movie: "it's absolutely fucking brilliant!" Watch it!


BarberSociety Facebook community

BarberSociety live is de 'live' belevenis van de online community BarberSociety op Facebook, een besloten social network voor Herenkappers&Barbershops. Met zo’n 900 barbers (nationaal en internationaal) worden daar iedere dag filmpjes, foto’s, product- en vakkennis en ervaringen gedeeld. Goeie manier om up-to-date te blijven en te zien wat de trends zijn in bijvoorbeeld New York of Milaan!

Ben je een Barber of Herenkapper en wil je lid worden van de Facebook community? Registreer je dan via onderstaande button, word je ook op de hoogte gehouden van BarberSociety Live 2017!


Marc van de Hare

“Na een super geslaagde eerste editie, kan het niet anders dat BarberSociety Live 2016, het eerste Nederlandse vakevent voor Barbers, een vervolg krijgt! Ik ben blij dat wij in 2017 op het terrein van de Westergasfabriek weer een gave en grotere locatie gevonden hebben, zodat wij de gezellige sfeer van de eerste editie erin kunnen houden en de Barbers meer kunnen bieden. Dat het groter is, vond ik belangrijk omdat uit de enquête bleek dat daar behoefte aan is. Daarnaast willen wij het event ook buiten Nederland promoten zodat ook ervaringen met Europese collega’s uitgewisseld kunnen worden. We zijn druk bezig om er weer een mooi, inspirerend en internationaal programma van te maken. Dat alles in een ongedwongen setting waar ‘ouwehoeren’ over het Barbervak voorop staat.” 

Eigenaar Van de Hare Amsterdam Barbers, winnaar Barbershop Award 2015 & initiatiefnemer van BarberSociety en BarberSociety Live.

marc_van_de_hare_amsterdam_barber.jpeg
BSL_sfeer_3.png

Programma


Programma


Programma

Laat je onderdompelen in een festival sfeer met shows, seminars, demo’s en een interessant aanbod van de beste merken, must haves en producten&tools voor in de barbershop! Een dag vol kennis en inspiratie, bruikbare tips en tricks & gezelligheid. Wissel ervaringen uit met collega’s uit binnen- en buitenland onder genot van een biertje of whiskey, goede happen en muziek!

Wat kun je verwachten?

Hoofdpodium

05.06.16 WGF Barber Society Live-7999.jpg

Doe inspiratie op bij indrukwekkende shows van barber talenten uit binnen- en buitenland.

 
 

Open Podium

Zie barber talenten van dichtbij aan het werk en experimenteer samen met hun. Dus neem je tools & skills mee!

Seminarruimte

Vijzel je kennis op met een informatief programma van 

speeches en presentaties.Hoofdpodium

ICA-FallAtelier-NYC-2016-1164-_AP_1034.jpg

Chris Foster is een inspirerende persoonlijkheid met een indrukwekkende staat van dienst in de barber branche in Engeland. Chris is eigenaar van ‘The Foss Academy’ waar prestigieuze trainingen worden gegeven voor het herenvak. Samen met Aaron Williams, leraar bij ‘The Foss Academy’ laten zij hun ‘BBA Kings Row Collection’ zien. Chris houdt jullie op energieke wijze een groot deel van de dag op de hoogte van het programma als moderator.

Aaron Williams.jpg

Aaron Williams, trainer bij ‘The Foss Academy’, werkt met Chris Foster samen aan toonaangevende shows in binnen- en buitenland. De shows kenmerken zich door het hoogst haalbare niveau op het gebied van ‘male grooming education’. Sinds 2016 is Aaron Artistic Director bij een prestigieuze barbershop in Engeland:, Barberology. Geïnspireerd door films, muziek en zijn dagelijks leven, ontwikkelt hij krachtige collecties en toekomstige trends. Het creëren van innovatieve kniptechnieken is zijn passie en daar heeft hij inmiddels naam mee gemaakt in Engeland.

B.O.M.B. Squad.jpg

B.O.M.B. Squad,

 ‘Barbers of Modern Britain’ zijn het eerste creatieve barber team in Engeland. B.O.M.B. Squad bestaat uit drie zeer getalenteerde barbers:

 

 

· Alan Findlay van ‘Rebel Rebel’(Scotland)

 

· James Beattie vanBeattie’s Barbers’ (Wales)

 

· Martin Fox van ‘Scarlet Moon’ (England).

 

 

Hun streven is de verdere ontwikkeling van het herenvak door het delen van nieuwe vaardigheden en technieken in combinatie met hun passie en liefde voor ‘underground barbering’. Samen verleggen zij grenzen om nieuwe trends te creëren ter inspiratie van een nieuwe generatie moderne barbers.

Sid Sottung, een zeer 

ervaren UK barber, heeft de wereld rondgereisd als trainer voor onder andere Vidal Sassoon. Na vele trainingsjaren heeft hij in 2014 zijn eigen Sid Sottung Academy geopend in Engeland en daarmee zijn ambitie vervuld. Tijdens BarberSociety Live presenteert hij zijn nieuwste collectie, genaamd ‘Telekinesis’.

Joost Mulleman

(NL) is als 14 jarige al begonnen met knippen door pure interesse in het vakmanschap. Hij reisde de wereld over met kam en schaar op zak om zo het herenambacht tot in de perfectie onder de knie te krijgen. Zijn werk als creative director en trainer bij de Barberschool combineert hij met het wereldwijd geven van shows voor Esquire Grooming. Hij draagt met veel passie en liefde zijn vakmanschap over. Op BarberSociety Live presenteert hij eigentijdse moderne technieken, gecombineerd met de gestructureerde technieken van het old school herenvak. Een gentlemen gevoel met een ‘edgy twist’.

Luigi Scapicchio (IT) – Scheershow

 

Het is een eer om de familie Scapicchio, een van de oudste actieve barbierfamilies in de wereld, te ontvangen op BarberSociety Live. Al vijf generaties lang, sinds 1820, geven zij de kunst van het traditionele Italiaanse scheren door. Mét het ouderwetse klapmes. Zij hebben een unieke werkstijl ontwikkeld die zij demonstreren op BarberSociety Live namens Proraso/Intervoll.

05.06.16 WGF Barber Society Live-8106.jpg

 

American Crew

presenteert een inspirerende show gebaseerd op hun nieuwste collectie.

 

Open Podium

Sam Wall.png

Sam Wall heeft in Engeland bekendheid gekregen door het winnen van vele ‘male grooming awards’. Hij kenmerkt zich door een onderscheidende stijl. Naast zijn backstage werk voor London Fashion Week en London Fashion Week Mens, verschijnen zijn creaties in nationale en internationale tijdschriften. Hij heeft zelfs een eigen column in een mode tijdschrift.

 

Barber Battle teaser

 

Barber Battle is een competitie die bestaat uit vijf categorieën waarin barbers hun expertise in praktijk brengen en de titel "Barber van het jaar" kunnen behalen. Tijdens BarberSociety Live verzorgt Barber Battle Nederland een teaser in de categorie ‘freestyle’.

 

Menspire

 

MENSPIRE presenteert de revolutionaire overgang tussen het precisie werk van het barbervak en hedendaagse kapsels. Een samensmelting van technische vaardigheden en inzet om de kloof te overbruggen. 

Zoals ze zelf zeggen: "Wij zijn een beweging van creatief bewustzijn dat ongetwijfeld de snelst groeiende markt in de industrie is…het herenvak. Bereid je voor om geïnspireerd te raken, MENSPIRE'D." 

Tijdens BarberSociety Live vertoont het Menspire-onderwijs team, vertegenwoordigd door Joshua Lamonaca, Charles Gray & Oliver Moorhouse, zijn vaardigheden.

 

Rebel & Rebel 

 

Het RAT-pact is de educatieve en creatieve tak van de Schotse Barber-pioniers ‘REBEL REBEL’. Het pact is samengesteld uit het allerbeste talent van barber grootheden. Grootste drijfveer van Het 'Rebel Art Team' of ‘RAT pact’ is om als uniek merk in het barbervak te inspireren

Seminars

Presentatie ‘Herkennen van haar – en hoofdhuidproblemen’

Door Carla Uppelschoten, directeur U-Consultancy

 

 

 

Haar- en hoofdhuidproblemen komen steeds vaker voor. Barbiers komen de hele dag in aanraking met de hoofdhuid van klanten en hebben dus een belangrijke signaalfunctie. U-Consultancy biedt kwalitatieve dermatologie opleidingen aan die vallen onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. Barbiers die zich verder willen specialiseren in hun vak en klanten van goed advies willen voorzien, kunnen een dermatologie opleiding volgen bij U-Consultancy.

 

 

Tijdens BarberSociety Live, geeft Carla Uppelschoten, directeur U-Consultancy, een presentatie over het herkennen van haar- en hoofdhuidproblemen.

Presentatie ‘From social media storytelling to selling’ 

Door Sabrina Naouri, No Fringe

 

 

Hoe creëer je een content-plan voor meer engagement? Welke content kun je inzetten om meer bereik te generen? Hoe draagt dit bij aan storytelling en zorg je ervoor dat dit past binnen een consistente merkbelevenis? En op welke manier kan de social media dialoog bijdragen aan het succes van je business?

 

Sabrina Naouri, content marketing expert van No Fringe, praat je in slechts één half uur bij waarbij ze ook het gebruik van hashtags en de laatste advertentiemogelijkheden van Facebook en Instagram behandelt. 

Workshop ‘Slijpen ouderwetse klapmes’ 

Door Luigi Scapicchio (English) 

 

 

Een van de oudste actieve barbierfamilie in de wereld, de familie Scapicchio, is een expert in het traditionele Italiaanse scheren mét het ouderwetse klapmes. Op BarberSociety Live zullen zij namens Proraso/Intervoll een workshop geven hoe je het authentieke klapmes scherp houdt volgens traditionele technieken. Neem je scheermes dus mee, dan slijpen zij het gratis voor jou!

 

Westergasfabriek-Outside.jpg

Locatie & Hotels


Locatie & Hotels


Wanneer

Zondag 25 juni 2017, 11.00-18.00 uur


Zuiveringshal West, Westergasfabriek

Pazzanistraat 37, Amsterdam. 

Klik hier voor de routebeschrijving en parkeermogelijkheden.

 

MINI Countryman Shuttle Service

Kom je met de auto naar BarberSociety Live? Parkeer dan in Q-parking Westergasfabriek. Je wordt in stijl van de parkeergarage naar Zuiveringshal West gebracht met de nieuwe MINI Countryman. Gedurende het gehele event rijdt de MINI Countryman Shuttle op en neer tussen Q-parking Westergasfabriek en Zuiveringshal West. Kun je meteen het ruime interieur van deze nieuwe SUV van MINI ervaren.


Steppen met Micro Steps!

Urban mobility is hot! En ook de steps van Mirco Step! Speciaal voor de bezoekers van BarberSociety Live biedt Micro Step een step service aan voor de zgn. ‘last mile’; een snel en leuk ritje van de ingang van het Westergasfabriek terrein tot de Zuiveringshal! Kijk dus naar ze uit als je het terrein op komt en gebruik de step!

Hotel deal!

Wil je in Amsterdam overnachten rond BarberSociety Live? Profiteer dan van de speciale BSL deal van Vondel Hotels in het weekend van 25 juni. Je krijgt dan 10% extra korting op de best beschikbare kamerprijs met code BSL17.

Geldig voor:

 • Hotel de Hallen
 • Hotel Vondel
 • Hotel Roemer
 • Hotel JL Nº 76

Boek jouw reservering via deze link bij een van de vier hotels en vul de promocode BSL17 in. De korting is geldig van donderdag 22 juni t/m maandag 26 juni 2017 en geldt alleen voor vakbezoekers van BarberSociety Live.

Goed om te weten: alle vier hotels liggen niet ver van de Westergasfabriek maar Hotel de Hallen ligt het dichtst bij. Neem tram 3 (richting Zoutkeetsgracht) en stap uit bij halte Haarlemmerplein. Het is dan nog een kleine tien minuten lopen naar het terrein van de Westergasfabriek. Voor Hotel Vondel, Hotel JLno76 en Hotel Roemer kun je ook tram 3 nemen of tram 10 (richting van Hallstraat) en stap je bij de eindhalte uit. Ook dan 10 minuten lopen.

Vondel Hotels is een unieke collectie van 4-sterren hotels, appartementen, een prachtige bed & no breakfast en twee geweldige restaurants. Elk onderdeel is uniek, de look & feel en eigenzinnige kunstcollecties zijn nooit identiek. Vondel Hotels prikkelt altijd en overal alle zintuigen. Voor meer informatie: www.vondelhotels.com

vondel.03.jpg

Meer hotels

Meer hoteltips vind je hier: 

Westergasfabriek

I amsterdam

 

 

 

 

BSL_sfeer_4.png

Barbershop Award


Barbershop AwardMeedoen

Meedoen is simpel! Heb je een barbershop en sta je op deze lijst? Roep dan je klanten op om een review te plaatsen. 

Je kunt gedurende de hele verkiezingsperiode van 20 april tot 20 juni 2017 jouw klanten activeren om reviews te schrijven. De winnaar wordt de barbershop met het hoogst gewogen cijfer (bepaald door aantal en kwaliteit van de reviews en de score) in de verkiezingsperiode.


Tips, promotiemateriaal en deelnamevoorwaarden

Maak gebruik van het promotiemateriaal en de tips die hier te vinden zijn. Daar staan ook de deelnamevoorwaarden. 

Facebook header

Facebook header

Let op: wil je meedoen, voldoe je aan de deelnamevoorwaarden maar sta je niet op de lijst? Stuur dan een mail naar info@wiewathaar.nl om toegevoegd te worden.


Gratis upgrade WieWatHaar

Alle barbershops en herensalons die meedoen aan de BLS People’s Choice Barbershop Award-powered by Wahl kunnen tot 1 juli 2017 GRATIS hun salonpagina upgraden. Meer informatie hierover, vind je hier.


Dus: 

Stap 1

Roep iedereen op om tussen 20 april en 20 juni 2017 een review te plaatsen via https://www.wiewathaar.nl/salon-list/barbershop-award/

Gebruik hiervoor tips en gratis promotiemateriaal

Stap 2
Wil je een gratis WieWatHaar.nl upgrade tot 1 juli 2017? Ga dan naar deze link en selecteer ETALAGE PRO.

Stap 3

Kom op zondag 25 juni 2017 naar BarberSociety Live en ontdek wie de award gewonnen heeft en zich de beste barbershop van Nederland en België mag noemen!

Stap 4

Ervaar na afloop van de verkiezing zelf de effecten van het winnen van een titel: trotse medewerkers, familie en vrienden, publiciteit en... meer omzet!

Is jouw Barbershop de beste van Nederland & België?

Barbershops/herenkapsalons helpen om zich op een positieve manier te onderscheiden en het herenvak nog beter op de kaart te zetten, daar gaan wij voor! Want de meeste mannen die eenmaal een barbershop hebben bezocht, willen niet anders meer. Naast een speciaal event voor barbers/herenkappers, is het nu ook de hoogste tijd voor een speciale Barbershop Award dus!

BarberSociety en WieWatHaar hebben de handen ineen geslagen en organiseren dit jaar de BSL People’s Choice Barbershop Award 2017-powered by Wahl met een prijsuitreiking tijdens BarberSociety Live op 25 juni! De naam zegt het al; People’s Choice, het zijn de klanten die gaan beslissen welke Nederlandse of Belgische barbershop de Award gaat winnen. Activeer jouw klanten en misschien mag jouw barbershop zich binnenkort ‘de beste Barbershop van Nederland en België’ noemen!


Deelname is dé manier om je klanten beter te leren kennen en om nieuwe klanten aan te trekken.

Marc van de Hare, oprichter BarberSociety en eigenaar van Van de Hare Amsterdam Barbers: “Deelname is dé manier om je klanten beter te leren kennen en om nieuwe klanten aan te trekken. Alle reviews worden immers geplaatst op WieWatHaar.nl waardoor je online reputatie verbetert. In 2015 won Van de Hare Amsterdam Barbers de Barbershop Kapsalon Award 2015 . Dit heeft mij veel publiciteit opgeleverd, leuke klanten reacties en zo’n award in je etalage schept wel vertrouwen! Daarnaast is het een erkenning voor het hele team die er hard voor heeft gewerkt.”


Prijzen

Winnaar:

 • BSL People’s Choice Barbershop Award 2017
 •  Titel: ‘de beste Barbershop van Nederland en België’ 
 •  Prijzenpakket Wahl bestaande uit:
 • ·         Wahl-Certified Workshop
 • ·         Productpakket t.w.v. € 600,-
 • Gratis upgrade van een jaar op WieWatHaar.nl
 • Salonreportage/interview op WieWatHaar.nl
 • PR- en Media-aandacht
 • Betere online vindbaarheid (google)

Tweede prijs:

 • Wahl productpakket t.w.v. € 400,-

Derde prijs:

 • Wahl productpakket t.w.v. € 200,-
BSL_sfeer_4.png

Deelnemen


Deelnemen


Deelnemen aan BarberSociety Live?

BarberSociety Live streeft naar een goede mix van midden tot high-end barbergelateerde merken/producten en een aantal lifestyle merken die passen bij het mannelijke karakter van dit event. Kwaliteit, innovatie, uniciteit en relevantie zijn kernwaarden op basis waarvan de selectie wordt gemaakt.   

Meer weten?

Voor meer informatie over deelname, neem contact op met: 
Marc van de Hare: 06 24 204 231, info@barbersocietylive.nl
 

BSL_sfeer_5.png

Sponsoren


Sponsoren


Hoofdsponsor: American Crew

Meer dan twintig jaar geleden werd American Crew opgericht door David Raccuglia. Sindsdien heeft American Crew zich ontwikkeld tot de ‘Official Supplier to Men’ en tot een krachtige partner voor Barbers & Herenkappers. 

Wahl Nederland

Als wereldwijd marktleider van tondeuses en trimmers is Wahl sinds 1919 'hofleverancier' van de professionele Barber. Hun filosofie: ‘Ontwikkeling, Verbetering en Kansen creëren dichtbij en samen met de eindgebruiker. 

Affligem

Affligem is een Belgisch Abdijbier dat sinds 1074 volgens onveranderd recept wordt gebrouwen. Nog altijd gebeurt dit onder toezicht van de abdij, een beschermd proces vol passie, toewijding, traditie én vakmanschap. De abdij van Affligem brouwt drie bieren: Blond, Dubbel en Tripel.

 

WieWatHaar

WieWatHaar.nl is hét beauty inspiratieplatform, met reviews over salons en producten en vormt een schakel tussen de salon en de consument. Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 20.000 salons en 6.000 producten. Wiewathaar.nl is eind 2010 opgericht en speelt in op de behoefte van online beautyinformatie.

 

BSL_sfeer_2.png

Pers


Pers


Accreditatie

Journalisten en andere media-professionals kunnen voorafgaand aan BarberSociety Live een toegangsbewijs aanvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar:

Miranda Vlas
info@barbersocietylive.nl
06 54 212 432

Persbadges worden niet opgestuurd, maar liggen klaar bij de entree. 


Persmateriaal

Voor beeld in hoge resolutie of meer informatie over het event kan contact opgenomen worden met
Miranda Vlas: info@barbersocietylive.nl, 06 54 212 432.


Print publicaties 2016
BSL_sfeer_5.png

Contact


Contact


Contact

Voor meer informatie over BarberSociety Live, neem contact op met:

Marc van de Hare: 06 24 204 231, info@barbersocietylive.nl
of

Miranda Vlas: 06 54 212 432, info@barbersocietylive.nl

 

 

 
Organisatie

BarberSociety Live wordt georganiseerd door Team BarberSociety en is een initiatief van Marc van de Hare. Marc van de Hare is oprichter van de besloten Facebook community BarberSociety en heeft een Barbershop in Amsterdam, Van de Hare Amsterdam Barbers. Marc zit als derde generatie Van de Hare-kappers al 29 jaar in het herenkappers vak. Tijdens de Kapsalon Award 2015 won Van de Hare Amsterdam Barbers de 'Barbershop Award' en de 'Award voor beste kapper van Noord-Holland'.